modernjeeper
MetalCloak 1
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Moderator Pthorpe84's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    2,162
    Post Thanks / Like

    2015 Rear Speed Sensor

    So I have had my seals redone, speed sensor and replaced the plug and my ABS Light is still on. Any ideas on what else could be the problem? Thinking I may need to do a reset by pulling the battery cables. Clearing the codes with the scanner is completely use less. Any insight is greatly appreciated.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2015 JKU Hard Rock, 3.5" Game Changer-Rock Sport, 37" Toyo M/T, Overline Fenders, M/C Full Stinger Bumper, GenRight Fusion Rear Stubby Bumper, Poison Spyder Tire Carrier, M/C Rock Sliders, Warn Power Plant HD, Viair Constant Duty with Tank, 17" ATX Slabs, Evo Skid Plates, Cheap Chinese Lights, Factor 55 Flat Link, ApolloIntec Switch Pod, 48" Hi-Lift, Dynomax Exhaust

    https://www.instagram.com/4lotested/

  2. #2
    Moderator Pthorpe84's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    2,162
    Post Thanks / Like
    Hard reset did not work nor did the new pig tail. Gonna be a long drive with no cruise control.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2015 JKU Hard Rock, 3.5" Game Changer-Rock Sport, 37" Toyo M/T, Overline Fenders, M/C Full Stinger Bumper, GenRight Fusion Rear Stubby Bumper, Poison Spyder Tire Carrier, M/C Rock Sliders, Warn Power Plant HD, Viair Constant Duty with Tank, 17" ATX Slabs, Evo Skid Plates, Cheap Chinese Lights, Factor 55 Flat Link, ApolloIntec Switch Pod, 48" Hi-Lift, Dynomax Exhaust

    https://www.instagram.com/4lotested/

  3. #3
    Administrator
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Michigan
    Posts
    750
    Post Thanks / Like
    I was going to tell you that if a scanner cannot clear it, you have something wrong as the code must return quickly.

    What is the code?

    Enjoy your trip, its a Jeep, it should not have cruise, AC, or even a radio.

  4. Thanks Pthorpe84 thanked for this post
  5. #4
    Moderator Pthorpe84's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    2,162
    Post Thanks / Like
    I will pull the code again when I get to Oklahoma City. But itís the left rear speed sensor.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2015 JKU Hard Rock, 3.5" Game Changer-Rock Sport, 37" Toyo M/T, Overline Fenders, M/C Full Stinger Bumper, GenRight Fusion Rear Stubby Bumper, Poison Spyder Tire Carrier, M/C Rock Sliders, Warn Power Plant HD, Viair Constant Duty with Tank, 17" ATX Slabs, Evo Skid Plates, Cheap Chinese Lights, Factor 55 Flat Link, ApolloIntec Switch Pod, 48" Hi-Lift, Dynomax Exhaust

    https://www.instagram.com/4lotested/

  6. #5
    Jeep Owner WillysJKJeeper's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Pthorpe84 View Post
    I will pull the code again when I get to Oklahoma City. But itís the left rear speed sensor.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Have u checked the toothed ring that the sensor picks up it might be bent or have mud stuck on it or may be cracked.
    Another thing u check jack the rear wheels up and spin that wheel see if it spins straight or if it has a slight wobble to it u might have bent axle and not know it.
    Last edited by WillysJKJeeper; 05-24-2018 at 09:20 PM.

  7. #6
    Moderator Pthorpe84's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    2,162
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by WillysJKJeeper View Post
    Have u checked the toothed ring that the sensor picks up it might be bent or have mud stuck on it or may be cracked.
    Another thing u check jack the rear wheels up and spin that wheel see if it spins straight or if it has a slight wobble to it u might have bent axle and not know it.
    Thanks Willyís. I just got the rear end done before we headed out to Moab...literally the day before. Had new seals bearing put on that shaft. Cleaned the teeth off. Axle was straight. We were surprised it did not have a twist in it.

    Iím going to go buy another speed sensor...maybe I just got a bad one.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2015 JKU Hard Rock, 3.5" Game Changer-Rock Sport, 37" Toyo M/T, Overline Fenders, M/C Full Stinger Bumper, GenRight Fusion Rear Stubby Bumper, Poison Spyder Tire Carrier, M/C Rock Sliders, Warn Power Plant HD, Viair Constant Duty with Tank, 17" ATX Slabs, Evo Skid Plates, Cheap Chinese Lights, Factor 55 Flat Link, ApolloIntec Switch Pod, 48" Hi-Lift, Dynomax Exhaust

    https://www.instagram.com/4lotested/

  8. #7
    Jeep Owner
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    37
    Post Thanks / Like
    Luckily the rear can be done on your back. Did you throw one in on the road?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. #8
    Moderator Pthorpe84's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    2,162
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by 87FoRunner View Post
    Luckily the rear can be done on your back. Did you throw one in on the road?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Negative. I had given up on it at that point. I will start working on it again in a couple weeks. I have to get some knives finished up for Brian....sorry for taking so long buddy.


    Sent from my iPad using Tapatalk
    2015 JKU Hard Rock, 3.5" Game Changer-Rock Sport, 37" Toyo M/T, Overline Fenders, M/C Full Stinger Bumper, GenRight Fusion Rear Stubby Bumper, Poison Spyder Tire Carrier, M/C Rock Sliders, Warn Power Plant HD, Viair Constant Duty with Tank, 17" ATX Slabs, Evo Skid Plates, Cheap Chinese Lights, Factor 55 Flat Link, ApolloIntec Switch Pod, 48" Hi-Lift, Dynomax Exhaust

    https://www.instagram.com/4lotested/

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •